neljapäev, 22. mai 2014

Tabasalu duatlon ja pisike läbipõlemine.

"Liiga palju ei tähenda alati head" Priit Ailt.


Olles alles esimest aastat täielikult pühendunud triatlonile, olen ma küll võimetelt arenenud aga teadmistelt olen veel tiigrikutsu. Olen teinud ettevalmistus perioodi OKT - APR ja nüüd hetkel siis võistlusperiood käimas alates MAI - SEPT, loodan ma sisimas muutusi ja häid tulemusi ,kuid kõik ei pruugi nii hästi minna kui ma iseseisvalt üritan Priidu tehtud plaanist eemale kalduda ja ise asju välja mõelda. Kui Mul on ikkagi targem mees kõrval kes on sellega tegelenud juba "minu aja arvamise algusest" siis oleks ikkagi mõtekas tema sõna kuulata. Ühesõnaga kui ma tahan lõviks saada, siis pean tegema lõvidega koostööd mida ma küll teen aga tegema ka seda mida lõvid mul teha käsivad mitte iseseisvalt midagi välja mõtlema. 
11.05 toimunud Tartu Jooksumaraton oli suhteliselt edukas mulle. Parandasin kõvasti (9min) oma poolmaratoni rekordit ja üleüldse ületasin ennast päris kõvasti. Mõnel õhtul kui ma õhtusööki söön liiga palju on mul pärast seda halb olla kuna kõht on mega täis, on raskusi magama jäämisega ja mõtlen ikka ja jälle, et miks ma pidin nii palju sööma, oleks ju saanud ka vähemagagi hakkama. Sama mõtlemine oli mul pärast Tartu Jooksumaratoni kui ma ca nädala lõpuni "taastusin" jooksust. Hammustasin Tartus liiga suure tüki sellest jooksust ja hiljem kahetsesin kuna oli "halb" olla. Kui ma ise olin pärast jooksu väga rahul ja ootasin ka Priidult kiidusõnu mida ka sain aga siis need kiidusõnad jäid paraku 50/50. Ütles, et olin tubli aga samas polnud ka kuna pingutasin liiga palju, et "mida ma järgmine aasta kavatsen teha?" Sellist aega alles annab üle joosta minu tasemel. Ühesõnaga ma panin pisut üle, ja tulemus oli see, et taastusin sellest jooksust ca nädal aega.

Kui nädal pärast Tartu Jooksu läksin ikkagi Tabasalu Duatlonile siis sain ka veel tunda seda ülepanemist jalgades. Priit küll ei soovitanud mul minna aga no ma olen ju "kaljukits" ja pean seda tegema kui ma tunnen, et ma pean. Sellest korrast ma veel ei õppinud. Üldiselt läks Tabasalus hästi, esimese jooksu tegin rahulikku sörki, rattast pingutasin pulsi keskmist 175 ja viimases jooksus panin gaasi. Tegelt plaanide järgi pidin viimase jooksu rahulikku tegema aga nagu Peep ütles, "et kui Matis ees jookseb siis ma ei suuda end tagasi hoida" ja nii läkski. Tulin rattalt maha ja Matis läks jooksurajale. Deem...olingi hüpnotiseeritud, adrekas põhjas ja läksin Matist püüdma. Kinni ma teda ei saanud aga selga nägin viimasel ringil päris palju. Kokkuvõttes ma ise ei tundnud, et ma ei suudaks sõita aga Priit ütles, et olin halb. 

NUMBRID    jooks -21:21/5km   ratas - 34:20/20km   jooks - 9:28/2,5km



Tundub, et esimene jooks mille veetsin koos Ivoga :D

Andrus tegi ka oma esimese duatloni "kurat, see oli raske"




Pärast duatloni olin jälle katki, puusad kinni, sääred valusad. Tuli tõdeda, et Priidul oli õigus! Liiga palju pole alati hea. Üks asi mille ma veel valesti tegin on see, et oli mai kuus oma massu ära jätnud mida tegelt ei tohiks teha. Enne seda regulaarselt massus käinud ja ei olnud mul üldse probleeme aga seekord jätsin massu ära ja tundsin, et tegin vea. Mass teeb head, eriti Priidu mass. Pean silams siis massaazi. See aitab Sul ikkagi hoida puusad lahti ja lihased korras. 
Eile toimunud Tabasalu temposõit oli mul ka plaani algselt aga siis ka Priit keelas selle ära mul kuna võistlen liiga palju. Mis Te arvate, et ma kuulasin teda? Muidugi mitte, läksin ikkagi kohale. Seal kohapeal nägin ma alles tegelt kui tõsine asi on, kuna näha Priidu selliselt minuga suhtlemas sain aru, et siin ei ole enam mingit minu "kaljukitse" vaja välja näidata. Mina ISE olin süüdi. Pidin seda endale tunnistama kuigi mul on sellega vahest probleeme. Ühesõnaga sain aru, pöörasin otsa ümber ja läksin pilkmahasuunatult koju tagasi, et kõigega uuesti alustada. Valgani on 3 nädalat ja tuleb teha rahulikku trenni, mõned kiirendused ka sisse kui enamasti rahuliku pulsiga. Tahaks Valka endast jätta palju, seega pean kuulama mis Hr. Lõvil mulle öelda on ja tegema nii nagu ta ütleb!

Edu!

5 kommentaari:

  1. Olen siiski arvamusel, et kui vorm hea, siis tuleb endast maksimum välja pigistada. Kunagi ei tea, milline järgmine aasta tuleb. Võibolla parem, aga võibolla kehvem. Pärast jääd niimoodi vanana heietama, et võimed jäidki realiseerimata, kui aasta-aastalt kavatsed sekundi kaupa aega parandada. Nagu Bubka kes teibas 1cm kaupa MR-i kohendas. Oleks ta proovinud võimete tipul, kui palju tuleb oleks MR vähemalt 10cm parem. Aga nu iga 1cm maksis ju palju raha. Polnud mõtet 10cm hüpata ja 1xmill kui oli võimalus 10x1cm ja 10x mill saada piltlikult.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ta ole nii ja naa. Kindlasti olen Sinuga ühel meelel, et võistlusel tuleb anda endast maximum aga kuna ma olen alles põhimõtteliselt esimest aastat sellel alal siis ei osanud aimatagi mis tulevik toob. On lihtsalt räägitud, et liialt kiirelt tõusnud ei püsi kaua püsti.

      Kustuta
    2. Eks tuleb leida optimaalne treening ja võistlusrütm. Ning kindlasti millistel võistlustel tulemust jahtima lähed. Mul ise on vaja enne põhivõistlust enne 2-3 vähemtähtsat võistlust et end vormi ajada. Elu on näidanud, et kui 2-3 kuud treenid ühe võistluse nimel ja vahepeal ei võistle, siis ei ole õiget minekut nii taktikalises kui ka füüsilises pooles. On ju võistlus parim treening.

      Kustuta